X

Мистериозният кладенец в Синтра

Знаете ли, че... едно от най-мистичните и загадъчни места на земята се намира в Португалия – Синтра, уникално красив кът, който освен всичко е и част от скритите истории, през които е преминавало човечеството...
06.06.2016 / 11:52
0

Чували ли сте за поразително красивия Кладенец на посветените – 27-метрова постройка, която поразително прилича на кула, но… построена наопаки.

1465202500ituyru.jpg

Легендите гласят, че този кладенец, който е част от замъка Кинта да Регалейра в Синтра,  е бил построен от масоните за техен обред на приемане на братството.

1465202329fisheye-hemi-hemi_initiation_w

Построяването на този кладенец е продължило цели 12 години, и в архитектурният му стил присъстват хиляди детайли от езотеричния и окултен свят, които всеки посетител би забелязал и на които би се възхитил. Кулминационната точка на кладенеца е неговото дъно, на което в мрамора са втъкани Масонски и Розенкройцерски символи. Кладенеца, в цялата си прелест и мистика, е служел за иницииране на новодошлите братя. Още от отварянето на каменната въртяща се врата и спираловидната стълба новопристигащият в братството, бъдещ масон, изминава 9-те пръстена /етажа/, което се символизира в пречистването на човешката душа от смъртните грехове.

 

Вижте още: Мостове от древността, запазени до днес

 

1465202487ghjgu.jpg

NEXT PAGE >>


С изпозването на този уебсайт се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна. Повече можете да научите на Политиката за бисквитките

Съгласен съм