X

Ремонтирайки дома си , мъж открива огромен древен, подземен град

Знаете ли, че ... в източна Мала Азия, на територията на съвременна Турция, е разположена провинция Кападокия.Тази локация е нахока за археолозите – тук се намира гигантски древен подземен град, където при необходимост можели да живеят почти 50 000 души...
31.05.2016 / 11:11
0

Интересен факт е, че градът е бил открит съвсем случайно от местен жител през 1963 г. Той е разбил стената на мазето си и е забелязал стая с коридор, водещи към подземен лабиринт.

Деринкую е най-старият подземен град на Мидийската империя, най-големият намерен и изчистен град в Кападокия. Бил е открит и частично изследван през 1963 г. Деринкую е град в пълния смисъл на думата. Заема площ от около 4 кв. км, влизайки под земята на дълбочина примерно 55 м. Изследователи считат, че градът може да има 20 етажа, но досега са изследвани само 8 от тях. 

1464681639derinkuyu_underground_city_984

Вижте още: Мистерията на пещерите Лонгю

Едва 10 % от Деринкую е достъпен за туристи. Това обаче не бива да ви заблуждава. И малкото, което ще видите, ще остави у вас приятно впечатление.

Понеже подземният град е бил за времена на война и обсада, той е снабден с всички удобства. Предполагало се е, че при нужда населението трябва да разполага със запаси за месеци наред.Жителите са построили 52 вентилационни шахти, даже на най-ниските нива се е дишало леко.

1464681625derinkuyu3-cappadociaturkey.co

NEXT PAGE >>


С изпозването на този уебсайт се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна. Повече можете да научите на Политиката за бисквитките

Съгласен съм