Съвършенството на планетата ЗЕМЯ (ВИДЕО)

Знаете ли, че ... въртенето на Земята постепенно се забавя. Тази се случва почти незабележимо, с около 17 милисекунди на сто години. Този ефект удължава времето на дните, но това се случва толкова...
03.05.2016 / 17:38
0

Знаете ли, че ... въртенето на Земята постепенно се забавя. Това се случва почти незабележимо, с около 17 милисекунди на сто години. Този ефект удължава времето на дните, но това се случва толкова бавно, че след около 140 милиона години денонощието ще е 25 часа.

 

1460363658planet-earth.jpg

 

Някога се е смятало, че Земята е била центърът на вселената. Наблюдавайки слънцето и планетите от тяхната гледна точка, древните учени смятали, че Земята е неподвижна, докато други небесни тела се движели в кръгови орбити около нея. 

 

Земята има силно магнитно поле. Това явление се дължи на никела и желязото, които са в непрекъснато движение в недрата на планетата, съчетано с въртенето на Земята. Това поле защитава Земята от въздействието на слънчевата радиация.

 

Планетата ни има само един естествен спътник на планетата Земя. Луната има най-широката орбита, като спътник, в слънчевата система. Нарежда се на пето място по големина.

 

Земята е най-плътната планета в Слънчевата система. Например металното ядро на планетата ни е по-плътно от земната кора.Средната плътност на Земята около 5.52 грама на кубичен сантиметър.

 

Планетата ни е уникална, уникални сме и ние, всеки един жив организъм и растение, всичко, което ежедневно подминаваме с пренебрежение има своето неповторимо съвършенство. Във видеото (направено от Международната космическа станция)  по-долу можете да се потопите в магията на нашата майка Земя.И следващият път когато подминавате нещо уникално се замислете, че тя ни дарява с цялата си необятна любов, просто тябва да я почувствате... навсякъде около нас е!

Advertisment

 

 

 

С изпозването на този уебсайт се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна. Повече можете да научите на Политиката за бисквитките

Съгласен съм