Най-полезните суперхрани (ЧАСТ 3)

Знаете ли, че ... за суперхраните се казва, че имат невероятни качества, съдържат микс от полезни вещества,минерали и витамини като помагат при редица заболявания. Представяме ви (Част 3) от най-вкусните и полезни храни, пбявени от експертите като суперхрани...
26.04.2016 / 12:14
0

 

 

Знаете ли, че ... за суперхраните се казва, че имат невероятни качества, съдържат микс от полезни вещества,минерали и витамини като помагат при редица заболявания.

 

 

 

Представяме ви (Част 3) от най-полезните храни, обявени от експертите като суперхрани:

 

 

 

Кале

 

 

1461157523624-300-kale.jpg

 

 

Калето е с много високо съдържание на калций, поради което е особено полезно за костите. Полезен е за жени в менопауза поради същата причина. Консумацията му е желателна и от хора които страдат от остеопороза. Калето предпазва от рак на кожата, гърдата и простатата. Подобрява обмяната на веществата и е особено подходящо при режими срещу затлъстяването. Индол-3-карбинолът в калето стимулира възстановяването на ДНК в клетките и има антиоксидантен, противораков и антиатерогенен ефект. Последният ефект означава, че калето възпрепятства развитието на атеросклероза.

 

 

 

Юзу

 

 

1461157523yuzu.jpg

 

 

Юзу е богат на витамин С и антиоксиданти. Сокът му съдържа 3 пъти повечевитамин С от лимоните. Това е главното му предимство. Кората му притежава противовъзпалителни свойства и силен приятен аромат, което го прави търсен в козметиката.

 

 

 

Троскот

 

 

1461157523Cynodon_dactylon_64ddbbb9.jpg

 

 

Билката понижава кръвното налягане, засилва сърдечните съкращения, забавяйки сърдечната дейност. Използва се при запек, отоци, колит, високо кръ вно налягане. Троскотът се използва за пречистване на кръвта, при чернодробни заболяваниябезплодие,ревматизъмподагракашлицаТроскотът е едно от най-ефикасните средства срещу камъни в бъбреците. Пие се под формата на чай.

 

 

 

Водорасли

Advertisment

 

 

1461157523116730.jpg

 

 

Водораслите са с висока концентрация на бета-каротин, който помага в борбата с някои видове рак и сърдечно-съдови заболявания. Пълни са с антиоксиданти, като ограничават растежа на свободните радикали и токсини. Пълни с ензими, водораслите са лесно смилаеми и леки за стомаха. Водораслите също така имат стимулиращи имунната система свойства, като аминокиселини, минерали, протеини и витамини. Те подпомагат борбата с диабет, анемия, чернодробни заболявания, язви, алергии, радиация и химически отравяне. Съдържат калций и магнезий. Имат високи нива на желязо, полезни за анемични хора и бременни или кърмещи жени.

 

 

 

Киноа

 

 

1461157523%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%8F

 

 

Киноата съдържа голямо количество протеини – нещо, което я отличава от повечето други зърнени култури. Киноата съдържа много по-малко мазнини, и в това киноата превъзхожда останалите зърнени култури. Има много по-голямо съдържание на някои витамини и минерали - калций, фолиева киселина, рибофлавин (витамин В2), фосфор, мед, манган, магнезий, както и определени токофероли (форма на витамин Е). Тя намалява значително риска от диабет тип 2. и това е напълно логично – заради високото съдържание на фибри. 

 

 

За да прегледате (Част 1) натиснете ТУК

За да прегледате (Част 2) натиснете ТУК

За да прегледате (Част 4) натиснете ТУК

 

 

 

С изпозването на този уебсайт се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна. Повече можете да научите на Политиката за бисквитките

Съгласен съм