или
Знаете ли, че ... за суперхраните се казва, че имат невероятни качества, съдържат микс от полезни вещества,минерали и витамини като помагат при редица заболявания.
Представяме ви (Част 2) от най-полезните храни, обявени от експертите като суперхрани:
Акай Бери
Акай бери е изключително богат на витамини А и С, фибри, протеини, омега-6 и омега-9ненаситени мастни киселини. Има високо съдържание на желязо, флавоноиди,калций, глутаминова, аспартанова и олеинова киселина. Един от плодовете с най-високо съдържание на антиоксиданти. Редовният прием на Акай бери води до загубата на излишни килограми и намалява количеството на лош холестерол в кръвта. Намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, рак и артрит, подобряват зрението. Кожата става по-мека и здрава, а проблемите със съня изчезват.
Агаве
Използва се при заболявания на храносмилателната система, в това число язви и различни възпаления на червата и стомаха. Агаве се използва при бронхит, артрит, очни възпаления и менструални нарушения. Агавето също има диуретични, антисептични, противовъзпалителни, разхлабващи и укрепващи свойства.
Чия
Чията прави зъбите и костите по-здрави. Тя е богата на калий, затова се превръща в отличен приятел на вашите зъби и кости. Помага за регулиране на кръвната захар. Има много изследвания, които показват, че семената могат да бъдат ефективно природно лечение срещу диабет тип 2. Подобрява храносмилането. Не съдържа глутен. Съдържа много протеин. В чията има голямо количество антиоксиданти, които ще предпазят тялото ви от свободните радикали.
Кокос
Кокосът подобрява функционирането на мозъка. Само една порция осигурява 17% от ежедневна нужда на мед. Помага при контрола на теглото.Помагат също при сърдечно-съдовите заболявания.Поради високото си съдържание на фибри, кокосовите орехи подобряват храносмилането. В една чашка кокосово бяло месо се съдържа 7г. фибри.
Джинджифил
Джинджифилът облекчава стомашно-чревните болки. Има анти-възпалителни ефекти. Предпазва ни от колоректален рак. Джинджифилът също така предизвиква клетъчна смърт при раковите клетки на яйчниците. Освен това екстрактът от джинджифил има антиоксидантни, антивъзпалителни и антитуморни ефекти върху клетките. Подобрява реакцията на имунната ни система.
Вижте и (Част 1) на най-полезните суперхрани ТУК
Вижте и (Част 3) на най-полезните суперхрани ТУК
Вижте и (Част 4) на най-полезните суперхрани ТУК
С изпозването на този уебсайт се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна. Повече можете да научите на Политиката за бисквитките