Най-полезните суперхрани (ЧАСТ 1)

Знаете ли, че ... за суперхраните се казва, че имат невероятни качества, съдържат микс от полезни вещества,минерали и витамини като помагат при редица заболявания...
26.04.2016 / 12:15
0

 

 

Знаете ли, че ... за суперхраните се казва, че имат невероятни качества, съдържат микс от полезни вещества,минерали и витамини като помагат при редица заболявания.

 

 

Представяме ви част от най-полезните храни, обявени от експертите като суперхрани:

 

 

 

Боровинките

 

 

14609233402110197869.jpg

 

 

Боровинките са източници на антиоксиданти, също така се смята, че подобряват и паметта.  Боровинките са плодовете с най-висока способност да разграждат свободни радикали.  Консумацията на боровинки гарантира естествена защита срещу високо кръвно.  В множество проучвания е доказано, че те могат да подобрят и нощната зрителна острота. Боровинките помагат също да се предпази мозъка от оксидативен стрес и да се намали риска от болести като Алцхаймер и деменция. Похапването на боровинки е препоръчително и при камъни в бъбреците, ревматизъм, анемия и кожни болести.

 

 

Ечемик

 

 

1460923340barley-echemik.jpg

 

 

Скорошни проучвания показват, че консумацията на ечемик, може значително да помогне при състояния, свързани с кръвната захар. Той съдържа осем аминокиселини. Спомага за предотвратяване на появата на камъни в жлъчката. Засилва имунната система заради забележителните си нива на витамин C и желязо. Перфектно лекарсто срещу остеопороза заради комбинацията на мед и фосфор в съдържанието си. Не на последно място ечемикът контролира нивото на холестерол в кръвта в рамките на нормалното заради ниското си съдържание на мазнини.

 

 

Авокадото

 

 

1460923340avokado-avocado-rezeni3.jpg

 

 

Авокадото има регулиращи свойства по отношение нивата на холестерола и кръвната захар. Благоприятен е ефектът на безценното авокадо при язва и гастрит. Авокадото също е сред топ храните за пречистване на черен дроб.Също зеленият плод се ползва за ефективен контрол на заболяването диабет. Ползата от авокадото е познато и при лоши нива на холестерола. Екзотичният плод спомага и при артрит,анемия,подагра,щитовидна жлеза и др.

Advertisment

 

 

Аспержи

 

 

1460923340asperji.jpg

 

 

Аспержите въздействат благоприятно на сърцето, борят се с депресията и ви поставят в добро настроение. Смята се, че спомагат при борбата с брадавиците. Намаляват лошия холестерол. Въздействат благоприятно върху производството на мляко при кърмачките. Аспержите са мощен антиоксидант. Действат антигъбично и антивирусно. Помага при лечението на ХИВ и много други.

 

 

Бадеми

 

 

14609233405451-11159-4.jpg

 

 

Бадемите са едни от най-хранителните ядки. Бадемите поддържат сърцето здраво. Изследвания показаха, че хора, които ядат ядките 5 пъти в седмицата, намаляват с до 50 % риска от сърдечен удар. Високото съдържание на витамин Е действа като антиоксидант и намалява уязвимостта към сърдечни болести. Шепа бадеми всеки ден намалява количеството на холестерола в организма с 8 до 12 процента. Подобряват кръвообръщението. Те са ценен източник на калций, който заздравява костите, зъбите и мускулите.

 

 

За да видите (Част 2) натиснете ТУК

За да видите (Част 3) натиснете ТУК

За да видите (Част 4) натиснете ТУК

 

 

 

С изпозването на този уебсайт се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна. Повече можете да научите на Политиката за бисквитките

Съгласен съм